Schaapskudde Eerde demonstraties op de Bernhezer Zomerfair 2006

Op de Bernheze Zomerfair die dit jaar werd gehouden op 25, 26 en 27 augustus (2006) was Schaapskudde Eerde ook drie dagen present.

Met een twaalftal schapendrijf-demonstraties verdeeld over de drie dagen en een kleine stand, konden de schapen eigenlijk geen enkele bezoeker ontgaan.

Hier een korte foto impressie.

Schaapskudde Eerde luisterde de Bernhezer Zomerfair op met demonstraties schapendrijven. Temidden van de stands lag het demonstratie veld. Hier mochten de bezoekers genieten van de schapendrijf- en aangespannen-ponnies demonstraties.

Zolang er geen demonstraties op dit veld waren, had het koppel Drentse heideschapen het rijk alleen...

Bij de demonstraties gaven een drietal verschillende handlers met hun hond(en) demonstraties met de drenten.

Tijdens de demonstraties werd tekst en uitleg gegeven waardoor de toeschouder hopelijk wat inzicht kreeg in de bedoeling van het schapendrijven. En wellicht ook ging begrijpen of de samenwerking tussen handler, hond en schapen inderdaad verliep zoals (door de handler) gewenst werd...

Behalve de gevorderde honden waren er ook jonge honden aan het werk te zien. Hiermee kreeg het publiek ook een kijkje in het trainingsprocess van een schapendrijvende border collie.

Tussen de schapendrijf demonstraties door mochten de schapen uiteraard rusten en lekker grazen. Af en toe konden ze zelf ook genieten van de andere demonstraties op dit veld: het aangespannen rijden met ponies (zie op de achtergrond in de foto). Dat gebeurde dan vanuit hun "pen" in de hoek. Daarna kregen ze weer het hele veld voor zich alleen..