Najaarsbehandeling

In het najaar, voordat de rammen bij de ooien gaan, worden alle schapen onderworpen aan een nauwkeuringe controle en behandeling.

Dit jaar hebben we voor de eerste keer gebruik kunnen maken van een echte, zelfontwikkelde, "Behandel_Stoel_Gang(BSG)" (het beestje moet toch ook een naam hebben). In combinatie met een hier aansluitend voetenbad. Nieuwsgierig naar de bouw van de BSG en toebehoren? Zie hier voor een Een tipje van de sluier.

Hieronder een korte impressie.

De opstelling van verschillende pennen waar de schapen in klaarstaan. Op de voorgrond de behandelgang met respectivelijk: behandelstoel, buffergang en voetenbad.

De opstelling maar nu vanaf de andere kant met linksvoor het voetenbad met de zijborden, aansluitend, door een valhekje gescheiden, de buffergang met daar weer aansluitend, eveneens met een valhekje gescheiden, de behandelstoel.

De behandelstoel waarin het schaap op zijn achterstel komt te zitten.

De behandelstoel in de hoge stand zodat het schaap eronder door kan lopen en in de stoelsluis terecht komt.

De behandelstoel in actie.

De behandelgang in actie. In de tijd dat er schapen in de stoel worden behandeld staan andere, reeds behandelde schapen, (heerlijk) in het voetenbad. Om uitspringen te voorkomen met veilige dakhekjes.

Zwartje in de stoel. Ze heeft duidelijk zin in haar pedicure behandeling :-)

En al weer bijna uit het voetenbad.

Met zijn twee-en gaat het sneller en is het gezellig!

De laatste loodjes nog net voordat het echt te donker wordt.