Entlebucher club komt "schapensnuffelen"

Hieronder volgt een korte foto impressie met foto's gemaakt door: Jo van den Broek.

Al weer vroeg in de ochtend konden we de eerste enthousiaste "snuffelkandidaten" begroeten. Dat beloofde weer een leuke dag te gaan worden.

Deze hond heeft er duidelijk zin in en begrijpt instinctief dan hij "iets" met de schapen zou kunnen doen.

Als dat vervelende hek er nou eens niet stond...

De allerjongste vindt het toch wel een beetje vreemd, die schapen zijn best groot en dan gaat je baasje er bij staan ???. Maar, ... ik loop toch niet weg hoor!!

Snuffelen kan je ook heel letterlijk nemen....

Waren de schapen in de ochtendsessie beschermd door een hek (pen) en daardoor nogal statisch, de middagsessie boodt meer dynamiek. De honden konden aan de lange lijn samen met hun baas de schapen gaan drijven, dus van A naar B brengen. Voor de meeste honden was dit een stuk interessanter. Nu kon baas en hond ervaren dat ze invloed uitoefenen op de schapen.

Sommige honden vertoonde al genoeg de neiging om de schapen bij elkaar te houden en konden even om de schapen heen.

Nog een talentje

Schapendrijven is een subtile sport en chaos ligt altijd op de loer :-) Het kunnen "lezen" van je hond is dan ook van groot belang: "wat denkt ie en wat gaat ie (over 2 milliseconden :-) doen". Soms is de inschatting niet helemaal correct en is snel ingrijpen geboden.

Geen schapendrijven zonder schapen. Deze dames hebben zich prima gehouden. Dit soort "werk" krijgen ze natuurlijk niet dagelijk voor hun kiezen. s'Avonds stonden ze weer lekker te grazen en lieten zich rustig ophalen door een van mijn honden.

Al met al een hele leuke dag met enthousiaste honden en handlers.