Activiteiten

Rond de kudde vinden de volgende activiteiten plaats.

Begrazing

De kudde wordt ingezet voor beheer van weide- en natuurterreinen. Heb u interesse in begrazing door heideschapen? Neem dan contact op met ons.

  • project Begrazing Eerde Heide is een begrazings project van het heide gebied gelegen in het natuurgebied de Eerdse Bergen aan de rand van Eerde. In samenwerking met Staatsbosbeheer.
  • project Begrazing De Schil en De Punt is een begrazings project van het de natuurterreinen in de zogenaamde "ecologisch zone" tussen de A50 snelweg en het industriegebied Den Dubbelen in de gemeente Veghel grenzend aa het dorp Eerde. In samenwerking met Gemeente Veghel Groenbeheer.

Demonstraties schapendrijven

Af en toe worden er demonstraties schapendrijven gegeven. Dat kan zijn op een van onze velden of bij u op locatie. (voorbeelden: Bernhezer zomerfair 2006 , D Eerd presenteert 2006 , Tuinfair De Lier 2004 ..)

Schapendrijven training/oefening

Gevorderde handlers kunnen komen trainen (soms en na afspraak).

Lammetjesdag

Menig jaar organiseren we een lammetjesdag: Schoollammetjesdag 2011 , Lammetjesdag 2007 , Lammetjesdag 2006 en Lammetjesdag 2005 . Als de omstandigheden het toelaten althans (zie bijv. Qkoorts perikelen)

Scheermiddagen 2012

In 2012 houden we twee keer een Schapenscheermiddag. Op deze middagen kun je genieten van het scheren van de schapen en kun je direct zelf aan de slag met een vacht vilten. Zie. de 2012/scheren pagina voor meer informatie.

Verkoop van schapen/lammeren, lamsvlees en wol.

Na het scheren hebben we meestal volop wol te koop. Deze wol is zeer geschikt om mee te vilten. Voor meer viltinspiratie lees ook vilten>>.