"Natuurlijk" Lamsvlees

Ons Lamsvlees

Het lamsvlees van Schaapskudde Eerde is een eerlijk natuurproduct dat duurzaam en diervriendelijk tot stand komt. Het is ook een gezond product. De opfok zonder kunstmatige brok en antibiotica en in een natuurlijke omgeving in kuddeverband resulteert in mals, mager en kruidig lamsvlees.

In de zomer grazen onze lammeren in natuurgebieden waar naast gras ook veel kruiden, struiken en wilgjes staan om van te smullen. In de wintermaanden lopen ze in een lammerengroep op een grote winterweide waar nog volop gras te vinden is.

Reserveren

Het hele jaar door kunnen reserveringen worden geplaatst voor vers "natuurlijk" lamsvlees. In de maanden januari, februari, maart worden de lammeren geslacht in een lokaal kleinschalig slachthuis. Het verse lamsvlees, naar wens versneden, kan volgens afspraak worden afgehaald.

Het (karkas)gewicht van een heel lam varieert van ongeveer 15 tot ongeveer 25 kg.

Is een heel of half lam te veel? Wij hebben af en toe ook een beperkt aanbod diepgevroren lamsvlees-pakketten (zolang de voorraad strekt). In een pakket zit het vlees in porties verpakt en is ingevroren. Het gewicht is veelal 4 tot 5 kg. Zie ons actuele pakketten aanbod hieronder.

Interesse?

Interesse in ons lamsvlees? Neem dan contact op via email of telefoon zie onze contactpagina voor de details. En bekijk ook de folders: actueel


Vers lamsvlees [pdf]

Indien u dit wenst plaatsen wij u graag op onze lamsvleesliefhebbers lijst.
Dan nemen we jaarlijks contact met u op (email) zodra er bekend is wanneer er weer nieuw vers lamsvlees beschikbaar komt.

.

Actueel: diepvries pakketten via MYO

Schaapskudde Eerde is een actief betrokken bij de pilot Meat Your Own, een initiatief van EZ om eerlijk en natuurlijk vlees van boeren en hun particulieren afnemers, dichter bij elkaar te brengen.

Sind november 2015 kunt u een aantal van onze natuurlijk lamsvlees (diepvries) producten via de MeatYourOwn-SKE-webshop online bestellen en laten bezorgen op een afhaalpunt of bij u thuis!

Begin 2016 loopt er zelfs een actie met GRATIS THUISBEZORGEN!

Let wel: Op is op!

Koken met lam

Op veler verzoek hebben wij een boekje samengesteld met de basis bereidingswijzen voor lamsvlees. Bij aankoop van ons lamsvlees ontvangt u gratis dit boekje: Bereidingswijzen voor Lamsvlees. Van schenkel to kotelet, voor elk stukje lamsvlees weet u voortaan hoe het om te toveren tot iets smakelijks, en voorkomt u vraagtekens in uw keuken..

Wegwijs maken ...

Het verse lamsvlees evenals de pakketten worden vergezeld door een informatieve "pakbon". Hierop vindt u de verschillende lamvlees-onderdelen uit uw aankoop benoemd en begeleid door een (symbolisch) fototje en icoontjes voor geschikte bereidingswijzen voor het onderdeel. De bereidingswijzen bij elk icoontje zijn terug te lezen in het boekje Bereidingswijzen voor Lamsvlees. Hiernaast een voorbeeld pakbon.

Dus, op zoek naar lekker en verantwoord "natuurlijk" lamsvlees? Neem dan contact op via email of telefoon zie contactpagina.